Talentvolle beats

Talentvolle Beats

In deze videofilm staan de creatieve, sportieve en beroepsgerichte talenten van onze leerlingen centraal. In samenwerking met Villa Basta kreeg het project "Talentvolle Beats" vorm.
Dit project versterkt het zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen en werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van streekfonds "Hart voor Limburg", "Lions Club Sint-Truiden' en de "Boerebloos Sint-Truiden".

Het project "talentvolle beats" bestaat uit twee luiken : muziekworkshops en het maken van een video. Professionele muzikante Geertje Podevyn begeleidt in tien workshops telkens een andere groep leerlingen in het maken van muziek. De jongens en meisjes gebruiken daarbij steeds andere instrumenten (ook) uit hun leefwereld: voorwerpen om te klappen bijvoorbeeld of emmers van de bakkerijafdeling om op te trommelen. Elke workshop levert een beat op en met de tien beats samen wordt de tune van de school gecomponeerd.

Een workshop video bereidt leerlingen voor om samen met het kunstencentrum Villa Basta een video te draaien van een 'tocht door de school', waarin de talenten van de jongeren centraal staan. De tune van de tien workshops wordt meteen ook de soundtrack van de videofilm.

Het hele project stimuleert de creatieve vaardigheden van de leerlingen en versterkt hun zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen. De tune en de video werden op de opendeurdag van 18 mei voorgesteld.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van 'Hart voor Limburg', 'Lions Club Sint-Truiden' en 'De Boerebloos Sint-Truiden.